In navolging van het succesvolle SportStroom is er nu ook DorpStroom. Collectief energie inkopen voor dorps- en buurthuizen. Deelname kan uw dorpshuis mogelijk honderden euro’s per jaar of meer besparen.

SportStroom (DorpStroom) werd gestart door drie gedreven bestuurders van sportverenigingen uit Drachten toen in 2004 de energiemarkt werd vrijgegeven. Doel was een kostenverlaging voor hun club te realiseren. Inmiddels staat de teller op bijna 2000 deelnemers. Omdat de kosten voor gas en elektriciteit bij dorpshuizen natuurlijk ook zwaar op de exploitatie drukken, kunnen nu ook deze organisaties zich aanmelden.

Hoe werkt het?
Op basis van een opgestuurde kopie van een recente jaarafrekening wordt vrijblijvend en gratis een besparingsberekening voor uw dorpshuis gemaakt. Door DorpStroom daartoe te machtigen, kunt u ook direct laten informeren naar de einddatum van uw huidige contract. Zo’n besparingsberekening is maar kort geldig maar het is geen probleem om op een later moment opnieuw een berekening te laten maken. Mocht u als bestuur besluiten mee te gaan doen, dan machtigt u door middel van het aanmeldformulier DorpStroom, om namens uw dorpshuis een overstap naar een andere leverancier te maken. DorpStroom doet zaken met betrouwbare leveranciers die duurzame energie leveren zoals Greenchoice. De prijzen zijn doorgaans een jaar geldig maar drie jaar kan ook. Tegen het einde van de contractperiode onderhandelt DorpStroom met de leverancier over de tarieven voor contractverlenging. Vanwege het grote collectief is er een goede onderhandelingspositie. DorpStroom geeft daarbij de garantie af dat men altijd goedkoper is dan de traditionele leveranciers.

Ruim 2 maanden voor het aflopen van uw overeenkomst met DorpStroom wordt gecommuniceerd over een voortzetting van deelname. De opzegtermijn voor Dorpstroom is 45 dagen. Deelname aan DorpStroom kost niets en verplicht verder tot niets.
Bovendien: dorpshuizen die lid zijn van Groninger Dorpen en zich aanmelden bij DorpStroom, ontvangen per aansluiting € 37,50 aanmeldpremie en € 12,50 vervolgpremie voor elk volgend jaar van deelname. Meldt uw dorpshuis zich met zowel gas als licht  aan bij DorpStroom dan betekent dat dus 2 x 37,50 = € 75,- aanmeldpremie. Een mooi extraatje naast de mogelijke besparing op de energiekosten. Betaling van deze premies verloopt via Groninger Dorpen. Mensen vinden de energiemarkt zo ingewikkeld dat zo’n 85% blijft zitten waar ze zit. Groninger Dorpen is van mening dat shoppen op de energiemarkt u veel voordelen kan opleveren. DorpStroom biedt een mooie kans.

Meer informatie vindt u op www.dorpstroom.nl of bij Groninger Dorpen, 050 306 29 00.